Дойче веле Руснаците са успели да завладеят две селища на югоизток

...
 Дойче веле Руснаците са успели да завладеят две селища на югоизток
Коментари Харесай

Дойче веле: Украйна под натиск. Руснаците напредват по всички линии

  " Дойче веле "

 

Руснаците са съумели да завладеят две селища на югоизток от Купянск - Табаивка и Крохмалное - и напредват също на североизток.

 

Край Авдеевка борбата за превъзходство значително е в застой, само че Русия концентрира от ден на ден сили в региона, което евентуално значи, че предстоят засилени удари против украинските бранители на града, написа още немската обществено-правна медия ZDF.

 

В същото време съветските елементи напредват и към Бахмут. 

 

Сред главните проблеми, пред които е изправена украинската войска, е дефицитът на боеприпаси за противовъздушната защита. Русия неведнъж обстрелва съществени украински градове, в това число и Харков, с ракети и дронове, което сподели слабостите в противовъздушната защита на Украйна.

 

На 2 февруари съветски дронове нанесоха удари по индустриалния град Кривой Рог. Електрозахранването на огромна мина беше прекратено, което остави миньорите в капан подземен. Те бяха избавени едвам откакто електрозахранването беше възобновено. 

 

Украйна нанася удари по Крим

 

Въпреки това Украйна към момента е в положение да нанася удари по съветски военни цели на Крим. Показва го потапянето на катера “Ивановец ” в нощта на 31 януари против 1 февруари, напомня ZDF.  Украйна нападна две съветски военни летища на окупирания полуостров, като на летището Белбек бяха изумени минимум три съветски военни самолета. Освен това е бил обиден и команден център на военновъздушните сили. Според непотвърдени данни от украински и съветски източници високопоставеният военачалник Александър Татаренко и още няколко щабни офицери са били убити при офанзивата.

 

Във войната на безсилие Русия има предимство, написа АРД. Москва влага доста в своята защита и усили индустриалните си потенциали. Освен това получава боеприпаси извън, в това число от Северна Корея.  

 

Липса на муниции

 

“В много сложна обстановка сме. Ако спестяваме, боеприпасите могат да стигнат за още месец и половина ”, споделя пред АРД украинският боен специалист Андрей Камаров. И отбелязва, че Русия струпва от ден на ден сили по основни точки на фронта. " В Авдеевка, в региона на Купянск и в Лиман. Врагът скоро може да стартира да оказва доста мощен напън и тогава ще стане сериозно ”, предизвестява Камаров. 

 

Ефектите от всичко това са забележими на фронтовата линия, споделя американският боен анализатор Майкъл Кофман. “Русия държи самодейността по по-голямата част от фронтовата линия и има доста огнево преимущество. Според мен Украйна се нуждае от към 3000 артилерийски снаряда дневно, само че евентуално разполага с не повече от 2000. Това ненапълно се дължи на обстоятелството, че американската помощ сега е доста спестовна. ” 

 

Помощта от Съединени американски щати и Европейски Съюз се бави 

 

В американския Сенат в това време бе показан законопроект, който планува над 60 милиарда $ поддръжка за Украйна,  както и още 10 милиарда за филантропична помощ в Газа и Украйна. Далеч не е несъмнено обаче дали законопроектът ще бъде подсилен и в Долната камара на Конгреса, където водещи републиканци към този момент се оповестиха срещу. 

 

Европейският съюз също не съумява да удържи на обещанията си, отбелязва АРД. Европейски Съюз трябваше да даде на Киев един милион снаряда. Едва малко повече от половината от тях обаче ще бъдат доставени в точния момент.  

 

Междувременно Украйна разгласи проектите си да създава от ден на ден дронове. Декларираната цел е до 2024 година в Украйна да бъдат създадени един милион безпилотни летателни апарати, осведоми ZDF. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР